Examens!

De examens zijn vandaag weer begonnen. Ik heb het niet zo op examens (en schoolse toetsen in het algemeen) omdat ze iets meetbaar moeten maken wat niet altijd even goed meetbaar is. Daarbij veroorzaken examens allerlei vervelende neveneffecten, waar niet iedereen zich van bewust is. Door te leren voor een examen ben je vaak niet echt meer bezig met wat je aan het leren bent, maar ben je vooral bezig met of je het goed genoeg kent om het examen te halen. Zodra je examen achter de rug is, vergeet je gewoon lekker wat je had geleerd, want je hebt het niet meer nodig. Jammer, want misschien zaten er wel dingen tussen die zonder examenstress best interessant hadden kunnen zijn… Helaas zijn in deze maatschappij diploma’s nog erg belangrijk en heb je meer kansen op de arbeidsmarkt met de goede papieren. Ik wil daarom alle examenkandidaten een hart onder de riem steken en heel veel succes wensen!

Ik ging zojuist op zoek naar een leuk examengerelateerd plaatje om deze post te vergezellen en kwam dit tegen.  examenIk begreep niet waarom dit aan mijn zoekopdracht voldeed, maar omdat ik hem zo schattig vond, ging ik op onderzoek uit. Het onderschrift van de foto bleek ‘examen du repas’ te zijn. Frans was niet mijn beste vak op school, dus meteen maar even doorgezocht wat dat dan betekent en kwam uit bij ‘bestudering van de maaltijd’. En op deze manier kun je ook leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.