Vrijheid

Ik wil vandaag nog even gebruiken om een beetje te filosoferen over vrijheid. Elders op de website vind je het volgende citaat van Einstein: “Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreĆ«erd door een individu dat kon werken in vrijheid.” Ik denk dat hij gelijk heeft. Verder denk ik dat vrijheid essentieel is om je te kunnen ontwikkelen tot wie je werkelijk bent. Vandaag vieren we vrijheid. We kennen hier in Nederland gelukkig al lang geen oorlog meer, maar dat betekent niet dat we niet meer stil hoeven staan bij vrijheid. Door erbij stil te staan, ontdek je misschien dat de wens om te willen controleren, vrijheden inperkt. Door erbij stil te staan, ontdek je misschien dat vrijheid iets anders is dan altijd precies kunnen doen waar je op dat moment zin in hebt. Bij vrijheid hoort verantwoordelijkheid. Mijn wens is dat we kinderen leren wat vrijheid is, door ze de vrijheden te gunnen die we zelf graag willen hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published.